АРТ ДЖУНГЛА


БНТ източил бюджета си за 2012 “под прикритие”

17 8550 21.03.2012
БНТ източил бюджета си за 2012 “под прикритие”

Близо 80 милиона лева се изпариха от БНТ само за три месеца и сега националната телевизия е пред реален фалит.
Работещите в медията недоумяват как така с лека ръка е похарчен в толкова кратки срокове годишният бюджет за 2012 г. Още повече, че през октомври 2011-а правителството отпусна допълнителни 3 милиона, взети от бюджета на печелившото Национално радио.


 

Най-вероятно причината е в амбициите на програмната директорка Севда Шишманова, които се оказаха по-големи от финансовите възможности на националната медия. Затова сега се налагат драстични съкращения на бюджетите на предаванията, твърдят запознати пред “Всеки ден”.

Най-голямото перо в програмата безспорно е сериалът “Под прикритие”. Говори се, че именно той е източил и без това празната каса на “Сан Стефано” 29, предвид нереално високата цена на една серия и космическите хонорари на екипа му.

 

Това естествено оказало влияние и заради това БНТ ще трябва да се откаже от няколко нови проекта. Сред тях е музикалното предаване на Найо Тицин “Голямото парче”, който въпреки  близките отношения с ръководството на телевизията, не успяли да му издействат нужните пари. Работещите в риалитито “Кастинг” също ще минат на режим на изчакване за заплатите си, защото и там ще има сериозно редуциране на бюджета.

 

Като капак на всичко БНТ спря и конкурса за нови филми.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама