НОВИНИ


Валентин Николов сяда в стола на Делян Добрев

60 5801 21.03.2012
Валентин Николов сяда в стола на Делян Добрев
Валентин Николов

Депутатът от ГЕРБ Валентин Николов влиза в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. 40-годишният габровец е фаворитът за освободената от Делян Добрев зам.-министерска позиция.


 

Към днешна дата Николов е заместник-председател на парламентарната група на ГЕРБ и на парламентарната комисия по икономическата политика, енергетика и туризъм. От него се очаква да бъде сериозно подкрепление на младия министър Добрев в най-отговорната част от работата му - АЕЦ "Белене".

Рокадата е само първата част от предстоящото "пролетно почистване" в МИЕТ. Под прицел са всички досегашни заместници на подалия оставка Трайчо Трайков. Фаворит за освобождаване е Димитър Чохаджиев. Зам.-министърът с ресор Икономика е изключително приближен на Трайков, като сред мнозина дори бе известен като Оръженосеца на Трайчо.

С единия крак навън е и пиарката Димитрина Христева. Нова работа ще си търси и личният съветник на Трайчо Трайков по маркетинг и реклама Александра Ланг. Причината е, че... подобна длъжност няма в нито едно друго министерство. Огромна черна точка в политическата работа на Ланг са скандалните обществени поръчки в МИЕТ за промотиране на България по света.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама