АРТ ДЖУНГЛА


Би Ти Ви захапа Нова заради дъмпинг в рекламата

0 6996 21.03.2012
Би Ти Ви захапа Нова заради дъмпинг в рекламата

bTV Media Group е внесла жалба в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) сещу Нова Броудкастинг Груп за нарушения на забраната за нелоялна конкуренция, съобщиха от БиТи Ви.


 

Причина за жалбата е търговската практика на Нова, която тя прилагала за периода 2009 -2012 година да предлага рекламно време на дъмпингови цени за подбрани клиенти.

Избирателното предлагане на дъмпингови цени от страна на Нова Броудкастинг Груп на определени клиенти поставя рекламодателите в условия на неравнопоставеност и същевременно застрашава успешното развитие на телевизионния пазар у нас, заявяват от медията.

Чрез този сигнал се надяваме не само да спомогнем за опазване на здравословната бизнес среда на телевизионния пазар, но и да съхраним интереса на участниците във всички останали индустрии, които са нашите рекламодатели. Смятаме, че всички рекламодатели трябва да получават равнопоставени условия за присъствие в телевизия, за да може пазарът да се развива успешно в среда на обективна и честна конкуренция, коментира Весела Димова, директор „Продажби” на медийната група.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама