НОВИНИ


Готвят Трайков за ключов играч във властта

46 7310 22.03.2012
Готвят Трайков за ключов играч във властта
Трайчо Трайков

Бившият министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков ще бъде натоварен със специална задача, за да продължи да работи с правителството. Това съобщи вицепремиерът Симеон Дянков днес, дни след като Трайков бе принуден да подаде оставка.


 

Мотивите на кабинета са, че той е подготвен по много от темите на енергетиката и икономиката на страната и може да бъде полезен в някои проекти, поясни Дянков пред БНТ.

 

Кои ще бъдат те, ще стане ясно до дни, в момента се водят разговори с Трайков, допълни Дянков, без да даде повече подробности.

 

Първоначалното обяснение на премиера за оставката на досегашния министър на икономиката и енергетиката беше, че той провалил бизнес форума в Катар и това била "капчицата, която преля чашата". По-късно Борисов се мотивира с "мудната работа" на Трайков в икономическото министерство.

 

Преди ден парламентът избра новия министър Делян Добрев, който беше депутат от ГЕРБ до май м.г., когато Борисов го назначи за зам.-министър в МИЕТ. Овакантеният пост на Добрев бе възложен на друг депутат от ГЕРБ – Валентин Николов. Освен това бе съобщено, че от министерството си отива друг експерт - зам.-министърът Димитър Чохаджиев. От ефира на Нова ТВ той призна, че разбрал за уволнението си по мейла.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама