НОВИНИ


"Хохегер" без право на подизпълнител

19 6511 23.03.2012
"Хохегер" без право на подизпълнител
Цвета Караянчева

Парламентарната комисия “Хохегер” няма за цел да прави лов на вещици, нито да бъде насочена срещу имиджа на бившия премиер Сергей Станишев. Целта е да бъде установена обективната истина и обществото да разбере как са изхарчени 1.5 млн. лева държавни пари. Това обяви в студиото на ТВ 7 депутатката от ГЕРБ Цвета Караянчева, която е член на 13-членната комисия.


 

Тя разкри, че според договора, подписан с австрийския лобист и дадената от него оферта, той трябва да работи без подизпълнители. А това условие е било нарушено и така фирма на Моника Янова, жената, с която сега живее Сергей Станишев, се е оказала участник в усвояването на тези 1.5 млн. евро.

 

Трябва да се установи какво е наложило да бъдат наети подизпълнители, защо Тройната коалиция е избрала точно австрийския лобист, защо 26 пъти в парламента на Австрия името на България е споменато в негативен план, обясни още Караянчева.

  

Тя заяви, че солидаризира с позицията на евродепутата Ивайло Калфин, според който, вместо да се дават излишни пари да ни чистят имиджа, по-добре е тези средства да се инвестират за решаване на конкретни проблеми в страната и така да си подобрим авторитета.

 

Депутатката от ГЕРБ обяви още, че комисията за един месец трябва да приключи своята работа, както и да установи как по лобисткия договор рекламни лица са се оказали бившият шеф на ДАНС Петко Сретов, съдията Иван Григоров и бившият екоминистър Джевдет Чакъров.

 

Караянчева зададе и риторичния въпрос: След като държавата е имала нужда от лобисти, какво са работили пиарите на Министерски съвет?


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама