НОВИНИ


Приютът на отец Иван отива във военно поделение

12 5773 24.03.2012
Приютът на отец Иван отива във военно поделение
отец Иван

Теренът е в землището на село Бузяковци, съвсем близо до Нови хан.



Приютът на отец Иван ще бъде преместен върху парцел на бившите строителни войски, обяви по БТВ министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Върху имота са разположени десетки сгради, където ще бъдат настанени свещеникът и бездомните, които е приютил.

Сегашният приют в Нови хан е изграден без съответните разрешителни, което го прави незаконен и затова е издадена заповед постройките да бъдат съборени. Като жест на добра воля строителното министерство намери ново решение на проблема.

"ГУСВ, бившите строителни войски, са с принципал нашето министерство. Те имат много терени, един от тях го предоставяме безвъзмездно на отец Иван и на неговата фондация", каза Павлова. Теренът е в землището на село Бузяковци, съвсем близо до Нови хан. Имотът е от 80 декара. В поделението на бившите строителни войски има 22 сгради с обща застроена площ 12 000 квадратни метра.

"Ще се разширим и ще можем да създадем някаква работа, която да вършат тези хора, за да си произвеждат прехраната сами. Ние не може да чакаме само на дарения", смята отец Иван. Той възнамерява да построи и още един приют, този път в местността Побит камък. Дарителската кампания за този проект започва на 2 април.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама