НОВИНИ


Застреляха Киро Шкафа от "Наглите", бил готов да "пропее"

21 9365 25.03.2012
Застреляха Киро Шкафа от "Наглите", бил готов да "пропее"

Той се включил в бандата по-късно и участвал в похищенията на бизнесмена Киро Киров и студента Румен Гунински. Арестуван е в операция Наглите 2.



Един от силоваците в бандата за отвличания „Наглите“ Кирил Кирилов – Шкафа, известен и с прозвището Монтанския, беше застрелян снощи около 22 часа пред блок 353 в столичния ж.к. Младост 3. Кирилов бягал известно време от килъра си, след което бил уцелен в краката и паднал пред един от входовете на блока.  По него стреляли над 10 пъти. Съседи  от "Младост" разказали, че чули поне 7-8 изстрела.


Шкафа беше арестуван при операция "Наглите" 2. Той се включил в бандата по-късно и участвал в похищенията на бизнесмена Киро Киров и студента Румен Гунински. Твърди се, че Кирил бил доведен, за да замести един от Наглите, който бил в чужбина. Монтанския е сочен като един от хората, които пряко са отвличали жертвите и ги е конвоирал до къщата на ужасите в махала Бърдо, край Вакарел.

 

Преди около година се заговори, че Шкафа ще бъде убит, тъй като играел ролята и на важен свидетел по делото "Наглите", който ще разкрие истинския поръчител на отвличанията. В петък прокуратурата поиска 12 години затвор за Кирилов по делото срещу бандата за отвличания. Говори се, че той бил готов да стане защитен свидетел, но искал почти невъзможни гаранции


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама