НОВИНИ


Борисов подава оставка на правителството, не се ли приеме Закона за конфискация!

195 14557 25.03.2012
Борисов подава оставка на правителството, не се ли приеме Закона за конфискация!
Б. Борисов Frognews.bg

България няма да става троянски кон. Утре Борисов щял да разговаря с Путин за АЕЦ "Белене". Разбойническото раздържавяване заложи капаните. Би било прекрасно за българската политическа класа, ако всички партии в НС подкрепят Закона за конфискация на незаконно придобитото имущество, съобщи премиерът.



Важно е болшинството хора да са доволни; има толкова наслоени през десетилетията проблеми, че хората опират до мен, обяви по ТВ 7 премиерът Б. Борисов, който преди всичко честити на всички Благовец. 1000 въпроса пристигнали от зрители към него.

Разбойническото раздържавяване заложило капаните, които излизали сега. Днес премиерът проверил магистралите "Марица" и "Тракия", всичко вървяло в срок и много добре. Разбрали сме се "Тракия" през юни да е готова до "Петолъчката"; може и цялата да стане, но в Карнобатско зимата е такава, че или магистралата трябва да стане ударно до октомври, или ще остане за май догодина, осведоми премиерът.

Би било прекрасно за българската политическа класа, ако всички партии в НС подкрепят Закона за конфискация на незаконно придобитото имущество, коментира Борисов. Не стане ли това, на другия ден подавам оставка на правителството, категоричен беше той.

Изборът на новия Висш съдебен съвет трябва да стане по възможно най-прозрачния начин. Там трябва да отидат най-добрите и качествени хора, безукорно чисти, за да може системата да работи добре, препоръча премиерът.

Съдебната система да бъде любезна да носи отговорностите си, така както аз ги носи, призова той. Борисов подчерта, че трябва да се променят законите за движение по пътищата, че не бива да има отърваване, ако се бутне велосипедист или човек.

Българският народ е изклюбително трудолюбив, честен и почтен, това не са група тарикати, сдобили се с власт. Народът е като този в Мадан, прекрасни хора, посочи той. Борисов се обърна към тютюнопроизводителите, че от утре щяло да почне зареждане на сметките им. Не ДПС им осигурява тези пари, а това правителство го прави вече 3-та година и то в най-голямата криза.

Не мога да правя препоръки на лидери на други партии, всеки да стои, докато го харесват хората, отговори Борисов на въпрос дали Доган и Костов трябва да се пенсионират.

Меглена Плугчиева като вицепремиер направи всичко възможно да не спрат фондовете, беше като един Матросов, похвали бъдещият посланик в Швейцария Борисов. Тя ще се справи, върши добра работа за България. Така направихме и с Елена Поптодорова, напомни той. На Косьо Димитров, на Марин Райков даваме ключови посолства, защото това са кадърни и грамотни хора с политическа култура, продължи с похвалите премиерът.

Ние сме в ЕС и в НАТО, направили сме избора си като нация и сме абсолютно лоялни партньори, не бихме допуснали да бъдем троянски кон на когото и да е било. Всички знаят, че сме православни християни и Русия ни е освободила, българите не мразят Русия. На територията на България прекрасно може да работят всякакви проекти във всяка област, но всичко се ръководи от прагматиката на една държава, каза Борисов и настоя за диверсификация. Не намерим ли голям инвеститор за АЕЦ "Белене" аз няма да го продължа, още повече, че той умишлено е бавен от предишното правителство, Първанов и Станишев не го направиха необратим, продължи той. Утре Борисов щял да разговаря с президента Путин и щял да му съобщи решението на българската страна.

Ако вкараме огромни пари в енергоспестяване, ако се вложи половината от капитала на хората в саниране на жилищата, българинът ще стане по-богат и няма да му се събарят панелките, посъветва Борисов.

Народът се страхува от шистовия газ, сложихме мораториум и всички се успокоиха. Защо да не си проучим имаме ли шистов газ, попита той. Не се страхувал от протести, искал експертите да се произнесат. Южен поток е изгоден за България, това е единственият коз за намаляване цената на газа, оповести Борисов.

Освен да се кандидатирам и аз за лидер на БСП, пошегува се Борисов в отговор на въпроса Първанов или Станишев. Отново ще работим за самостоятелен мандат, зарече се той. Когато Капка и Волен се обичаха, аз не им бях виновен, сега станах, каза още той.

А на въпрос блондинки или брюнетки предпочита, Борисов каза: "И двете, дядо попе!".

Премиерът бил на постни ястия само последната седмица пред Великден, хапвайки фасул с много люти чушки и чесън, защото без месо ставал зъл.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама