НОВИНИ


Иво Лефтеров ще е директор на НЕК

5 7058 28.03.2012
Иво Лефтеров ще е директор на НЕК

Идеята за изграждане на газова централа трябва да стане, след като се появи кандидат-инвеститор, но засега такъв не е налице.



Новият член на Съвета на директорите на НЕК Иво Лефтеров, досегашен финансов директор в компанията, поема длъжността изпълнителен директор. Информацията за това дойде от заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Валентин Николов. Лефтеров ще заеме поста, докато се проведе конкурс за нов изпълнителен директор.

По повод твърденията на ИТАР-ТАСС, че на площадка "Белене" ще бъде изградена газова топлоцентрала Николов каза, че идеята е добра, но не  потвърди, че това ще се стане на мястото на Втора атомна. Изграждането на газова централа трябва да стане, след като се появи кандидат-инвеститор, но засега такъв не е налице.

Значение за взимането на такова инвестиционно решение ще е цената на електричеството от газовата централа. Необходимостта от изграждането на подобна мощност се обуславя и от множеството централи на възобновяеми източници в Североизточна България, за които засега няма балансираща мощност.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама