НОВИНИ


Стенли: Край на футбола, ще се боря за живота си

6 6261 31.03.2012
Стенли: Край на футбола, ще се боря за живота си
Стилиян Петров в атака

Капитанът на националния отбор на България и на английския Астън Вила Стилиян Петров обяви, че спира с футбола и започва да се бори с левкемията.


 

Тежката болест беше диагностицирана на Стенли в петък и след това новината беше потвърдена на официалния сайт на “виланите”, предаде БЛИЦ.

 

“Край с футбола! Започвам тежка битка за живота си. През второто полувреме на мача с Арсенал необичайно рано силите ми привършиха. Ще се боря, то е ясно. Благодаря за подкрепата от целия свят. Пожеланията от България ми дават най-голям ентусиазъм, че един ден ще се оправя”, заяви Стилиян Петров пред “Тема Спорт”.

 

Пожелавам кураж на Стилиян Петров. Това каза премиерът Бойко Борисов в предаването „Панорама” на БНТ. Много хора са преодолели подобна болест и той ще се справи. Той е гениален футболист, спортист. Пожелавам му успех, всички сме с него, обяви премиерът.

Както е известно, лекарят на националния отбор Михаил Илиев заяви днес, че Стилиян Петров му се е обадил и му съобщил лошата вест за болестта си.

“Стилиян ми се обади. Много е неприятно това, което той ми каза. Прави му чест, като истински капитан, мъж, излиза със своето лице и име да съобщи за това нещо, заяви д-р Михаил Илиев. - Остра, тежка... нека да запазим малко спокойствие. Да не правим сензации. Утре ще се подложи на изследване в Лондон. Беше лаконичен, сериозен, без хленчене, без вайкане. Това е един добър знак, който ще му помогне. Нека да изчакаме. Има много варианти, възможности. Дълга история. Надявам се да имаме подробна информация скоро.”


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама