НОВИНИ


Оставката на Фандъкова искат от "Атака"

31 6462 02.04.2012
Оставката на Фандъкова искат от "Атака"
Й. Фандъкова

Общината не правела нищо, за да се справи с проблема, само се харчели пари без никакъв резултат.


 

„Атака” подготвя протест, на който да поиска оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Решението на партията е провокирано от набралия инерция в последните дни скандал с бездомните кучета, съобщи БТВ. Лидерът на партията Волен Сидеров обяви на пресконференция, че общината не прави нищо, за да се справи с проблема, а „само се харчат пари без никакъв резултат”.

 

Пред журналисти малко по-късно Фандъкова обясни, че "милионите" на "Екоравновесие" реално са малко над 800 хиляди лева, които са предвидени за издръжката на общинското предприятие и приютите за бездомни кучета за тази година. Тя допълни, че няма да се поддаде на натиск и на опита на екоорганизации да се възползват от ситуацията.

Националистите излязоха с конкретни предложения - да се разреши умъртвяването на бездомни кучета, които нападат хора. Затова те ще предложат да се направят промени в Закона за защита на животните. Според Волен Сидеров към момента този закон прави кучетата по-важни от човека и превръща България в „кучешка държава”.

 

За законодателни промени, но в друга посока говори и кметът. По думите й още в петък миналата седмица в разговор с министъра на земеделието е поискала спешни промени в наредба 41 на министерството, за да може да се започне изграждането на нов кучешки приют, тъй като от общината няма да дадат шест милиона лева за това.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама