НОВИНИ


Л. Павлова скръцна със зъби на строителите по АМ "Тракия"

23 5029 11.04.2012
Л. Павлова скръцна със зъби на строителите по АМ "Тракия"
Лиляна Павлова

Министърът откри недостатъци, които ще се оправят за сметка на строителя. Тя отсече, че по-добре това да става сега, докато все още се строи, отколкото след дъжд качулка.



Недостатъци по новостроящите се участъци на магистрала "Тракия" откри министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която днес направи внезапна проверка с подвижна лаборатория на якостта на пътя и носимоспособността на ЛОТ 4. Някои от пробите показвали леки отклонения от стандартите и показателите. Те трябва да бъдат коригирани до 1 май за сметка на изпълнителите.

Павлова отсече, че не приема като изпълнение бордюрите по ЛОТ 3 и те ще бъдат премахнати. Същото се отнася и за циментова стабилизация от близо километър на пътя. Слоят под асфалта не бил достатъчно плътен.

По-добре е забележките да бъдат направени сега, при проверките и строителството, вместо накрая - при приемане на обекта, смята Павлова. Все пак ЛОТ 3 е напреднал въпреки дефектите. По ЛОТ 2 имало вълнообразни участъци, които също трябва да се оправят.

Пътният възел на Нова Загора е слегнал и ще трябва да бъде преработен и възстановен; подходите към надлеза над автомагистрала „Тракия” при Нова Загора са пропаднали, защото насипът не бил уплътнен и ще се преправя, за сметка на строителите.

Мостра на предпазни огради за птици, които ще се монтират на 14 км, показа министър Павлова. Тази мрежата няма аналог в световната практика. Тя е висока 4,5 метра, като по изискване на еколозите е с оранжев цвят, а в горната й част са нарисувани силуети на птици, за да не се блъскат в нея.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама