БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Шамаросват ни пак с високи сметки за парно

7 6209 13.04.2012
Шамаросват ни пак с високи сметки за парно

Сметките за парно на столичани и през март ще са високи, въпреки че от Националния институт по метеорология и хидрология отчетоха рекордно високи температури.


 

88% от абонатите на “Топлофикация София” ще получат сметки до 150 лв., съобщи общинският монополист. Заради топлото време от 20 март десетки столичани си спряха парното у дома.

Мартенските фактури все пак ще са средно с 39% по-ниски от февруарските, твърдят от “Топофикация София”.

Причината е, че през миналия месец абонатите на компанията са консумирали 39% по-малко топлинна енергия в сравнение с предходния месец.

Освен по-топлите мартенски дни за оптимизирането на потреблението на столичани важна роля са изиграли автоматизираните абонатни станции, посочват от “Топлофикация”.

Модерните съоръжения разполагат с външни датчици, регулират подаването на топлина до сградата съобразно промените в температурата на външния въздух и потреблението на топлинна енергия в жилищата. По този начин се постига до 30% икономии на топлинна енергия в сградата.

Засега от “Топлофикация София” нямат намерение на спират парното. Причината е, че времето засега остава студено под 12 градуса средно денонощна температура, според данните на НИМХ към БАН.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама