НОВИНИ


Пловдивският митрополит Николай отлетя за Благодатния огън

16 6106 14.04.2012
Пловдивският митрополит Николай отлетя за Благодатния огън
Пловдивският митрополит Николай

Всяка година Благодатният огън слиза на гроба Господен единствено на този ден. Многохилядна тълпа се стече в църквата в Йерусалим. Подробностите за източника на пламъка са строго пазена тайна.



В ранните часове на Велика събота делегация на Българската православна църква, водена от Негово високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай, отлетя за Йерусалим, за да донесе и тази година за благословение на страната ни от Свещения Благодатен огън, съобщи Стандарт.

Всяка година Благодатният огън слиза на гроба Господен единствено на този ден. В делегацията като представител на държавната власт е директорът на Дирекция "Вероизповедания" на Министерски съвет Емил Велинов.

Многохилядна тълпа се стече в църквата в Йерусалим "Възкресение Христово". Християните искат да видят годишната церемония по запалването на Благодатния огън, пише "Таймс ъф Израел". Според поверия храмът е издигнат на мястото, където Исус е бил разпнат, погребан и възкръснал.

По време на церемонията високопоставени православни духовници влизат в малкия параклис, отбелязващ мястото на Божи гроб и излизат с Благодатния огън. Подробностите за източника на пламъка са строго пазена тайна.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама