АКТУАЛНО


Инфаркт уби съдия от Конституционния съд

19 12592 20.04.2012
Инфаркт уби съдия от Конституционния съд
Ванюшка Ангушева се заклева

Масиран инфаркт покоси съдията от Конституционния съд Ванюшка Ангушева. Това станало миналата нощ в собственото й жилище. От съда потвърдиха печалната новина. Според източници от съда Ангушева не се е оплаквала здравословно и е починала внезапно.


72-годишната дама е издъхнала посред нощ в апартамента си в столичния кв. „Гео Милев”. Няколко часа трупът е стоял в дома й. Смъртта на съдийката е изненада за съседите й, които я виждали до последно в цветущо здраве.


Само седмица преди смъртта на Ангушева, Конституционният съд излезе с важно решение, отнасящо се до Георги Първанов и Ангел Марин, пише „Всеки ден”. Съдийката, която бе назначена от квотата на предишния президент, е част от състава на КС, който излезе с решение, че помилванията на Ангел Марин не са противоконституционни, въпреки липсата на указ за прехвърляне на правомощия през втория мандат на президентската двойка. Магистратите отсъдиха още и че парламентарната комисия, начело с Яне Янев, която проверяваше дейността на президентската институция по време на мандата на Георги Първанов и Ангел Марин няма пълномощия да се рови в проблема.

Ангушева е една от 12-те съдии в Конституционния съд. Тя е назначена за такава през 2009 година, след изтичане на мандата на Снежана Начева. Ангушева е била доцент по трудово и осигурително право.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама