НОВИНИ


Защитниците на кучета искат оставката на М. Найденов

17 8340 20.04.2012
Защитниците на кучета искат оставката на М. Найденов
според защитниците на животни предлаганите мерки у нас били средновековни

Протест, организиран и подкрепен от всички големи организации за защита на животните в страната, се организира днес. Те настояват за спешно изготвяне на Национална стратегия за овладяване на популацията от безстопанствени кучета.



Протестиращите ще искат оставката на министъра на земеделието и хранитеМирослав Найденов. Предлаганите промени в българското законодателство целяли единствено да бъдат върнати средновековните мерки за решаване на проблема с бездомните кучета, които в продължение на десетилетия небили довели до никакъв резултат никъде по света, твърдят протестиращите.

 

Декларация в кабинета на премиера Борисов ще депозират протестиращите. В нея те ще искат спешно изготвяне на Национална стратегия за овладяване на популацията от безстопанствени кучета с участието на организациите за защита на животните, чрез подробно разработени задължителни дейности за всяка община, съгласно метода за масова кастрация с връщане по обитаваните от кучетата места и изтеглянето им в приюти след блокиране на потока от изоставени животни; засилен държавен и обществен контрол върху прилагането на дейностите, разработени в Националната стратегия; засилени мерки за провеждането на ветеринарно - медицинската профилактика срещу паразити и зоонози, като ехинококоза и бяс; санкциониране на длъжностните лица, които не спазват нормативната уредба на Република България.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама