НОВИНИ


Зрелостници се пробват по история и химия

1 6111 22.04.2012
Зрелостници се пробват по история и химия

Предварителни кандидатстудентски изпити по История и Химия ще се проведат в Софийския университет „Св. Климент Охридски”, съобщиха от учебното заведение.


  

Писменият изпит по История на България ще започне в 9.00 часа. Той се състои в развиване на тема по даден исторически проблем. Времетраенето на изпита е четири астрономически часа. Предложената изпитна програма е съставена въз основа на учебното съдържание по История на България за XI клас на СОУ - задължителна подготовка. В нея са включени основни проблеми, които са обединени в тематични кръгове и се отнасят до развитието на българската държава и на българското общество във времето от края на VII до средата на XX в. Изпитната комисия формулира темите в деня на изпита, така че те да покриват цялото учебно съдържание, заложено в програмата по История на България. При започване на изпита се изтеглят две теми, като всеки кандидат-студент има право да избере и да пише по една от тях.

Кандидатстудентският изпит по Химия е писмен. Той ще започне в 14.00 часа. Времетраенето на изпита е четири астрономически часа. Той се състои от две части. Първата част е 20 тестови въпроса, включващи материал по неорганична и органична химия, с изборен отговор (един от пет); втората част включва 4 логически задачи (2 по неорганична и две по органична химия).


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама