НОВИНИ


Кирови: В друга държава Наглите нямаше да са на свобода

32 8045 22.04.2012
Кирови: В друга държава Наглите нямаше да са на свобода
Баща и син Кирови булфото

Страх ни е да живеем в тази държава, престъпниците са на свобода и няма ефективни наказания за тях. Налага ни се да ходим с охрана, ние нямаме свобода, децата ни ходят с охрана. Това признаха по ТВ 7 депутатката от ГЕРБ Йоана Кирова и съпругът и Иван.


 

Неговият баща бизнесменът Киро Киров беше отвлечен от бандата на "Наглите" през 2009 и пуснат на свобода, след като семейството плати половин милион евро, а Наглите искаха за живота му пет милиона.

 

Йоана и Иван заявиха пред водещата Люба Кулезич, че не са доволни от присъдите, които Темида е постановила на "Наглите". Те нямат обяснение как една част от бандитите получиха по 18 години затвор, а други бяха освободени с елементарни и наивни оправдания.

 

Павел Петков – Прасето е вече на свобода и се разхожда сред гражданите, а за него Данчо - Релето беше признал, че е човекът, който е набутал баща ми в багажника и го е бил. Мисля, че този човек е опасен и ние в семейството се чувстваме под смъртна опасност. Ако някой от Наглите се почувства застрашен от нас, могат да решат да ни ликвидират, за да няма свидетели на престъплението им, призна в ефира Иван Киров.

 

Ако този процес се гледаше в друга държава, бандитите нямаше да бъдат пуснати от затвора, коментира депутатката Йоана Кирова. Според нея положителното все пак било, че най-после след 20 години имало вкарани в затвора престъпници.

Иван Киров и съпругата му Йоана смятат, че неяснотите и абсурдите по делото “Наглите” били много и нямали реални обяснения защо се случват. Така например, били намерени запалка, писалка и ключ от автомобил на Киро Киров, но днес той е на свобода, защото съдебните експертизи не могли да докажат убедително, че вещите са на Киров и са отнети при отвличането му. Нямало и обяснение и защо сметките на някои от Наглите не са били запорирани по време на целия процес, а фирмите на жертвата Киров били подложени на тотални данъчни проверки.

 

Йоана и Иван обясниха, че нямат информация и доказателства за твърденията, че Антон Петров – Хамстера и бившият съветник от ДАНС Алексей Петров са реалните поръчители за отвличането на Киро Киров. Но допускат, че мозъкът на Наглите е останал неразкрит и ненаказан.

 

Искам всичко това да не ми се беше случвало, тоест, държавата и МВР да си гледаха работата. Освен това искам държавата да действа така, че подобни отвличания да не се случват на други хора. Тя може да промени законодателството и да има доживотни присъди за отвличания. Само така бандитите ще бъдат спрени, а сега Темида пусна някои на свобода, другите пък след 4 години могат да бъдат помилвани от вицепрезиденти, като Ангел Марин, предупреди Иван Киров.

 

Депутатката Йоана Кирова пък призна, че вече не е голям оптимист, че може да се случи очакваната промяна, а властта някак е минала в отстъпление.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама