АКТУАЛНО


Изгониха такситата на Трактора от летището

4 9275 23.04.2012
Изгониха такситата на Трактора от летището
Алексей Петров

Алексей Петров гушнал 2,5 млн. лв. от невнесени данъци. Такситата му вече нямат право да возят пристигащи пътници. От края на март фирмата „Такси С Експрес” АД („91280”) няма право да взема пристигащи пътници от стоянките пред терминалите.



Такситата на тартора на Октопода Алексей Петров-Трактора вече няма да возят клиенти от летище София, пише в. Монитор. От края на март фирмата „Такси С Експрес” АД („91280”) може да качва клиенти до летището, но няма право да взема пристигащи пътници от стоянките пред терминалите на аеропорта, потвърдиха от там. „С цел създаване на комфорт и удобство за пътници и гости и като превантивна мярка срещу нарушения от нерегламентирани таксита, с които не сме в договорни отношения, към момента летище София има активен действащ договор само с една таксиметрова компания – “О‘Кей Супертранс” АД”, съобщиха от летището.

Договорът на която и да е компания, сключен с “Летище София” ЕАД, може да бъде прекратен, в случай че не изпълнява условията по него, посочиха още от летището.“О‘Кей Супертранс” ще има монопол за возене от летището до края на юни, когато изтича договорът им. В подготовка вече е нова тръжна процедура за двата таксиметрови офиса и прилежащите им стоянки на терминал 2, заявиха от аеропорта. В него ще могат да участват всички заинтересовани таксиметрови компании, които отговарят на критериите.

На идния търг критериите ще са по-високи от тези, заложени при избора на „91280” преди години, потвърдиха от летището.Алексей Петров-Трактора е гушнал 2,5 млн. лв. от невнесени данъци на няколко таксиметрови фирми, свързани с него. Схемата била засечена от криминалистите в Икономическа полиция в СДВР. Най-отгоре стояла фирма майка със законен лиценз за таксиметрови превози. По-малки компании използвали този документ, за да регистрират свои коли. Пред общината заявявали, че имат по 1 или 2 жълти коли, а след като им удряли печатите, дописвали по още 10 таксита. Така на практика данък се внасял в съотношение 1 към 10 в НАП. Остатъкът от печалбата отивал право в джоба на Октопода.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама