НОВИНИ


Базата на НСА в Несебър става обект с национално значение

46 5969 24.04.2012
Базата на НСА в Несебър става обект с национално значение
Б. Борисов

Решението на Министерски съвет обявява територията в Несебър, използвана от НСА „Васил Левски” за водна, учебна, спортна база, за обект с национално значение.



Правителството реши базата на НСА в Несебър да е обект с национално значение, предаде Агенция „Фокус”. На заседанието присъстваха и ректорът на академията доц. Пенчо Гешев и студенти.

Премиерът Бойко Борисов се обърна към тях с думите: „Миналата сряда стачкувахте не на мястото, където трябва, затова днес за втори път взимаме това решение и ще ви моля да го следите как се движи по институциите”. „Това е един доста опасен прецедент. Ние, по същата точка в момента, превръщаме в проекти от национално значение магистралите, пречиствателните станции, „Южен поток”, „Набуко” след време. И в един момент може да се окаже, че милиарди проекти с едно съдебно решение на един декар от тях някой може да дойде и да го загради и да каже – тук вече няма да е магистрала или поток с тръби. Затова го вкарваме втори път и истински се надявам хората от съдебната система, както и кабинета да ме разберат правилно, защото това е опасен прецедент. Знаете, че имаме висши учебни заведения, в дворовете на които има реституирани имоти, което граничи с безумието. От тук нататък си е ваш проблем да си го следите как се движи по институциите, ако ме разбирате правилно”, заяви премиерът. Предвижда се предварително изпълнение на решението на правителството.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама