НОВИНИ


Руският патриарх: Подаръци не се вземат обратно, особено от братя

32 8466 25.04.2012
Руският патриарх: Подаръци не се вземат обратно, особено от братя
патриарх Кирил

Дарените ни от Руската православна църква няколко манастира и църкви били подаръци, предназначени за братя, смята главата на РПЦ, който пристига у нас.



Руската православна църква няма намерение да поставя въпроса за връщане на подарените от нея имоти на Българската православна църква, заяви по БНР руският патриарх Кирил в навечерието на своето посещение в България. Визитата му у нас започва в петък. Патриарх Кирил изрази учудване, че подобна тема изобщо се обсъжда у нас.
 
През 1952 година Руската православна църква предоставя няколко манастира и църкви на БПЦ. Това било жест на добра воля, дарение, не  търговска сделка, която може да бъде преразгледана, а подарък. Нима подаръците се вземат обратно, особено от братя? В Русия никой никога не е имал и няма подобни мисли, каза патриархът.

Припомняме, че патриарх Кирил ще бъде отличен със златен орден на Българската православна църква „Свети цар Борис  Покръстител”, който е най-високото отличие в системата на нашата църква. В последно време с него бяха наградени Владимир Путин и руският патриарх Алексий II.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама