НОВИНИ


Станишев отсече: Няма съгласие за енергийната сигурност

19 6560 25.04.2012
Станишев отсече: Няма съгласие за енергийната сигурност
С. Станишев

Лидерът на социалистите не видял от страна на правителството ясна концепция за това как се гарантира енергийната сигурност на страната.



По темата за реформите в сектор "Сигурност" е възприета позицията на опозиционните политически сили, че е необходимо да има политическа и управленска логика в приемане на принципните законодателни решения, обяви след заседанието на КСНС лидерът на БСП С. Станишев.


По темата „енергийна сигурност” консенсус категорично не е постигнат, каза още Станишев. Той не видял от страна на правителството ясна концепция за това как се гарантира енергийната сигурност на страната, какви са прогнозите за потребление, какъв е енергийният микс и какви са цените на енергията, която ще се произвежда или внася в България в средносрочен период.

Като не се дава ясна концепция за бъдещето на атомната енергетика и за важния за българските граждани проект като "Белене", няма как БСП да подкрепи един текст, в който има немалко рационални неща като енергийна ефективност и диверсификация, но се заобикалят същностни проблеми, обясни той.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама