БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


14 000 лв. заработвали за една смяна на Капитан Андреево

13 8072 03.05.2012
14 000 лв. заработвали за една смяна на Капитан Андреево
Цветан Цветанов

Над 14 000 лева са били открити в главния митничар и митническия специалист на дежурната смяна по време на започналата късно снощи операция „Митница” на ГКПП „Капитан Андреево.



Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, пише Фокус. Сумата е била в различна валута – евро, долари и турски лири.
„По време на извършените процесуално-следствени действия и претърсвания в джобовете на главния митничар на смяната и в митническия специалист бе открита сума на обща стойност около 14 000 лева. Странно бе обяснението, че част от парите били намерени в тоалетната на граничния пункт.” – уточни министър Цветанов.

В други десетина митничари от дежурната смяна са открити по-малки суми – в порядъка на 150 – 180 евро. От Прокуратурата и от отдел „Вътрешна сигурност” предполагат, че тези суми за „отклонени” от общата сума, която се е разпределяла след приключването на всяка смяна.

Пред „Фокус” министърът на вътрешните работи заяви, че при извършените претърсвания на два митничарски адреса са открити 21 стека с цигари без бандерол. Операция „Митница”, която стартира късно снощи и предизвика забавяне в обработката на пътникопотока на ГКПП „Капитан Андреево” е подготвяна в продължение на повече от 3 месеца и цели пресичане на порочни практики за изнудване на преминаващите и на спедиторските фирми.

Процесуално-следствените действия и работата на екипите продължава и в момента. Обект на процесуално-следствените действия са 32 –ма служители на ГКПП, а Прокуратурата ще преценява срещу колко от тях ще бъдат повдигнати обвинения.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама