АКТУАЛНО


Кръгът "Апостолите" искал бизнеса на Гриша Ганчев

25 19179 15.05.2012
Кръгът "Апостолите" искал бизнеса на Гриша Ганчев

Кръгът „Апостолите” може да превземе бизнеса на Гриша Ганчев със захар. Този кръг иска всичко от всичко, а не дялове. Има ресурс да го постигне. Досега на Гриша Ганчев му се получаваха нещата с предишните правителства. Ако обаче са верни нещата, които се огласяват сега от акцията за захарта – го чакат големи проблеми.


Това заяви по Нова тв Емил Димитров-Ревизоро, бивш шеф на митниците.

Защо чак сега се удрят смени на Капитан Андреево? Защо само там? Подобно е положението на повечето ГКПП, попита той. Според него акцията била показна за пред ЕК и нищо повече.

Най-много се печели от рискови и акцизни стоки: цигари, алкохол. Наркотиците обаче били най-печеливши, защото нанасят огромна вреда, захранват тероризма и пр. Там се въртели милиони.

Захарната афера била по-скоро раздут балон.

Излиза министър Цветан Цветанов и съобщава някакви огромни цифри. След това излиза Гриша Ганчев и казва, че не е точно така, но трябва да се ударят тези и тези по веригата.

Ганчев мисли като бизнесмен, който е работил добре с предните правителства, в смисъл разбирал се е с тях и е плащал. Ако е вярно това, което се предполага, Ганчев ще загази. Пушилката около някаква захар от Чернобил била абсолютно несериозна. 

Проблемът е с контрабандата и нелегалния внос.

Гриша Ганчев е прав, че иска ясни правила. Не го харесвам, но му вярвам, че е предупреждавал няколко години инстанциите за нередности. Иначе няма да оцелее.

Дано сега съумее да се спаси, но се съмнявам, предположи Ревизоро.

Главният секретар на МВР Калин Георгиев на свой ред е категоричен: Няма атака срещу Гриша Ганчев, а срещу проблемите в захарния бизнес.

Мистериозният кръг „Апостолите” бил естествено образувание за родните митници. Със смяната на властта, се подменяли и хората, които въртят контрабандата и печелят милиарди от сенчестата си дейност. Българската държава винаги е покровителствала нелегалната търговия по границите си, още от времето на социализма. Това разкритие Емил Димитров направи още през 2001 г. И до днес обаче не е ясно има ли реално такъв кръг и кой влиза в него.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама