БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Синдикатите: Борисов иска да помогне, но идеята му е невъзможна

5 6463 18.05.2012
Синдикатите: Борисов иска да помогне, но идеята му е невъзможна

Предложеният от премиера Бойко Борисов вариант за временно командироване на металурзите от Кърджали в Пловдив и Мадан е революционна, но практически неосъществима. Това е общото мнение на работниците и синдикалистите.


  

"Премиерът много иска да каже добра дума и да успокои хората, той действително търси изход от критичната ситуация. Но лично аз не си представям как в КЦМ-Пловдив и в "Горубсо-Мадан" ще се намери работа за 500 души, след като и за двете места има стотици кандидати за назначаване", коментира председателят на Федерация "Металици" в КНСБ Васил Яначков, цитиран от БГНЕС.

 

Днес протестите в Кърджали продължават, гладуващите са трима, след като технологът Стефан Атанасов вчера преустанови гладната си стачка заради влошено здраве. Тази сутрин тримата работници отново бяха прегледани от лекар. Стамен Кефалов е с понижена кръвна захар, Марин Николов и Кирил Бончев – с драстично спаднало кръвно налягане.

  

9 000 станаха подписите на местното гражданство в подкрепа на исканията на металурзите. Те продължават и днес да очакват известия от София, където се водят преговорите с банките-кредитори.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама