НОВИНИ


Брендо работел за "Камората"

8 7429 19.05.2012
Брендо работел за "Камората"

Кокаиновият бос Брендо работи за едно от най-големите разклонения на италианската мафия, които въртят каналите за белия наркотик от Бразилия, Боливия и Венецуела към Европа, смятат от българското МВР.



Според ченгета българинът е бил един от 30-имата големи "оператори" на кокаин в Европа, които се занимавали и с пране на печалбите от дрогата, пише Стандарт.

За това говорел фактът, че още през 2005 г. Брендо е бил контрольор на задържаната в Испания пратка от 819 кг кокаин на яхтата "Есприта". 4 месеца след провала на пратката сигналът към Брендо е еднозначен - в София е застрелян баджанакът му Константин Дишлиев. Още тогава българското МВР установява, че яхтата "Есприта" се води собственост на българин от Германия, близък до бащата на Константин - Владимир Дишлиев.

Според изследвания на щатската агенция за борба с наркотиците ДЕА италианската мафия въртяла годишен оборот от по 200 млн. евро само от трафик на кокаин. В последно време те изоставили трафика на белия прах с яхти и се насочили към транспорт през Африка и през европейските летища. Затова според експертите зачестили случаите на залавян кокаин в самолетите, смятат експертите.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама