НОВИНИ


Костов: С Първанов сме от различни породи

275 12629 21.05.2012
Костов: С Първанов сме от различни породи
Иван Костов

Няма как да обясня поведението на Първанов на конгреса при положение, че винаги съм бил срещу него. Няма как да отговоря на такъв човек - това е чужда природа, това са хора от друго тесто. Така лидерът на ДСБ Иван Костов коментира детайл от конгреса на БСП, който приключи вчера.


 

А на въпрос дали и на него му мирише на избори, той отговори: "И да съм усетил това, нямаше да го превръщам в публично говорене. Това са взаимни провокации на дребно, пилене на нерви, задявки, които не са същественото в политиката, макар и да изглеждат атрактивни. Този въпрос се поставя, за да се скрие отговорността, защото никой не смее да каже истинските радикални идеи в политиката, смята той.

 

Според Костов, това, което има политическо значение след конгреса на червената партия е опитът на БСП да окупира позицията срещу плоския данък, като се представи за противник на нещо, което сама направи, продължи Костов с коментар за конгреса им. Това е, може би, най-същественото политическо послание, което има значение за страната, смята той.

 

Той припомни, че ДСБ е била против плоския данък. Иначе нямаше изненада на конгреса на БСП. Предварително се знаеше, че няма да има сблъсък между Станишев и Първанов, отбеляза Костов.

 

Национално съвещание на ДСБ на 3 юни т.г. ще представи позиции по вътрешнополитически въпроси, по основните направления на политиките в държавата и с идея "на 30-ти юни на Националното събрание да сме намерили необходимите решения, каза още синият лидер.

 

Той подчерта, че за партията му сега най-важна е подготовката за следващите избори – форматът, с който ще се яви, е важен, но не е съществен въпрос, посочи Костов и добави: Важно е как отиваме на изборите, с какви послание и чак след това - всичко останало, добави Костов. Сега се радваме на един допълнителен дух, който идва от чувството на облекчение и това ни кара да търсим своята истинска програма и послания.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама