НОВИНИ


Шведката Лорийн грабна Евровизия 2012

14 6767 27.05.2012
Шведката Лорийн грабна Евровизия 2012
Лорин

Шведската певица Лорийн е победителка на тазгодишното издание на Евровизия. Красавицата от Скандинавия изкова победата с песента „Еуфория". На второ място се класираха невероятните „Бурановските баби" от руското село Удмутрия. Трети е Желко Йоксимович от Сърбия, а до него Сабина Бабаева с When The Music Dies от Азербайджан и Rona Nishliu със Suus от Албания.


В столицата на Азербайджан- Баку на 26 май се състоя финала на „Евровизия-2012".

В последната битка влязоха представителите на 26 страни. По традиция финалът на „Евровизия" в „Баку Кристал Хол" беше открит от миналогодишните победители - дуетът Ел и Ники с песента „Running Scared". Преди изпълнението им имаше невероятно огнено шоу с традиционни фолклорни мотиви.

Сред фаворитите се сочеха още от полуфиналите „Бурановските баби" от Удмутрия, шведската певица Лорийн с „Еуфория" и представителката на Италия Нина Дзилин. В средата на гласуването в челната тройка място проби и Желко Йоксимович от Сърбия с „Није љубав ствар". Това стана благодарение на балканския вот, но и на перфектното изпълнение на певеца.

Финалът на конкурса се предава пряко в 46 страни, сред които и България.

Според организаторите събитието е било наблюдавано от над 150 милиона зрители.

„Бурановските баби" обявиха, че ще дарят парите си за построяването на православна църква в родното им село Бураново в Удмутрия.

За съжаление нашата Софи Маринова не можа да преодолее полуфиналите и отпадна.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама