ПОЛИТИКА


Ю. Вучков: Временна военна власт ще оправи държавата!

167 14803 08.06.2012
Ю. Вучков: Временна военна власт ще оправи държавата!
проф. Ю. Вучков

Или от експертен кабинет на интелектуалци, воден от Б. Борисов. Социализмът не беше идеален, но даваше спокойствие! До 1980 г. социализмът натрупал много блага, но тази сила била ликвидирана в 90% от червените Лукановци и сините Желюжелевци, коментира професорът.



Липсата на морал е причината 20 години България да живее зле, коментира по ТВ 7 проф. Юл. Вучков. Той самият живеел добре, имал достатъчна професорска пенсия и получавал добри хонорари, но имал социално мислене и знаел какво е да страдаш, да се измъчваш и гладуваш.

Преди 1989 г. с всичките си минуси, застойни моменти, върхове и спадове България била строяща се страна. Социализмът не бил идеален строй, но се натрупали условия за работа на всички хора, които имали спокойно съществуване. Много обаче се изравняли човешките възможности и сили, стеснявал се размахът на личните инициативи; затова след 1980 г. започнахме да издишаме, да оцеляваме на вересия, с подаяния от съветския съюз. Системата се изчерпила. Но до 1980 г. социализмът натрупал много блага, социални, материали, енергетични. За съжаление, тази сила беше ликвидирана в 90% от червените Лукановци и сините Желюжелевци. След 1989 г. България се превърна в консуматорска държава със скъп внос. Народът бил изгонен от много пространства. Политическата класа трябваше да бъде съдена и вкарана в затвора.

Между 1965 и 1989 г. животът ни бил по-уютен, макар и не бляскав, но имало прираст на населението, за разлика от днес, коментира още професорът.

Българският народ изработи милионите, които впоследствие бяха придобити от една малка част хора. Образованието на народа сега върви надолу; богатите иронизират книжовността; сериозната култура е изместена от кръчмарщината и порнографията, от страховито ожълтели вестници и вулгарни тв програми. При социализма хората общуваха с културата, сега залите са полупразни, обясни Вучков, който ходел на концерти на филхармонията на почти празна зала. Сега всичко почва от нулата, а само идиоти почват да строят от нулата. Имало наченки в борбата с оранизираната престъпност, в строителството на магистрали, но потреблението в България било много ниско.

Можем да излезем от това тежко положение, но не с кърпене, а с тръгване към относително градивен период. Държавата трябва да се поеме от временна военна власт, която да тръгне на безпощадна битка с всички, които я водят до разруха. Или от експертен кабинет на интелектуалци, оглавен от динамично политическо лице като Б. Борисов. Много са слаби министрите му, 80% не стават за нищо, от това той губи, коментира Вучков.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама