НОВИНИ


Cherchez la куче: търсят псетата-убийци от Редута

18 6038 14.06.2012
Cherchez la куче: търсят псетата-убийци от Редута
М. Бояджийска

В началото на седмицата са разпоредени проверки на всички паркове на територията на Столична община, като това е направено по сигнали на граждани за наличие на бездомни кучета.



Докато има дори едно безстопанствено куче на територията на Столична община, винаги ще има риск, обяви по БТВ заместник-кметът на София Мария Бояджийска за поредния случай на нападнат и наяден от кучета човек.

Засега не било ясно дали той е нахапан от домашни или безстопанствени кучета и при какви обстоятелства, но били изпратени два екипа в района на инцидента в квартал „Редута”. Наредено им е всички безстопанствени кучета там да бъдат заловени и да им бъде направен тест за агресивно поведение, за да се предотврати повтарянето на друг подобен инцидент.

След инцидента с проф. Тачков, който загина в началото на годината след като бе нахапан от бездомни кучета, се стигна до промяна в Наредбата за безстопанствени кучета и вече има обявена обществена поръчка за изграждане на приют за бездомни кучета.

Нашето желание е да сме в състояние да настаним кучетата в приюти, но приюти, които не изискват ненужно и неоправдано високи разходи, каза Бояджийска и обясни, че в момента се правят промени в структурата на „Екоравновесие”, за да могат да се увеличат екипите по залавяне на бездомни кучета и да има ясни разчети за действията им, тъй като това струва на гражданите сериозни средства.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама