ПОЛИТИКА


Плевнелиев много иска да станем държава на можещите

57 6864 14.06.2012
Плевнелиев много иска да станем държава на можещите
Росен Плевнелиев

Изключителен приоритет на правителството било електронното правителство. Държавата трябва да е платформа за бизнеса; мечтата ми е да развием иновативните технологии в България оповести президентът.



България е първата държава в региона, която ще форсира създаването на електронно правителство, съобщи на откриването на WebIT България президентът Росен Плевнелиев

Електронното правителство е изключителен приоритет на правителството и има национален план, който казва, че до 2015 година ние трябва да имаме работещо електронно правителство; то е задължителен инструмент в подкрепа на малкия и среден бизнес. Електронното правителство е платформата и гражданите ще могат да участват във всички процеси на оптимизация, продължи по темата той. 

 

Плевнелиев много искал да успеем като държава на можещите, на тези, които не се крият, а споделят идеи. Държавата трябва да е платформа за бизнеса, тя не прави бизнес.

 

В следващите две години ние дефинираме какво искаме да постигнем през следващите десет, каза още президентът. Мечтата ми е да развием иновативните технологии в България, каза още президентът.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама