НОВИНИ


Организират „Блокирай Орлов мост IV”

76 6942 16.06.2012
Организират „Блокирай Орлов мост IV”

Природозащитници се заканиха да блокират за четвърта поредна вечер кръстовището на Орлов мост. Това става ясно от организацията, която тече в социалната мрежа „Fecebook" под наслов „Блокирай Орлов мост IV".



Недоволните от приетите поправки в Закона за горите ще се съберат в 19.30 часа отново край езерото „Ариана". Опасенията на протестиращите са, че промените в закона ще доведат до корупция и непрозрачна приватизация на един от последните обществени ресурси, защото така държавна гора ще бъде предоставена за частни интереси.

Народното събрание прие през седмицата спорните текстове в Закона за горите, с които ще се даде възможност без промяна на предназначението на земите да се строят ски писти и лифтове. Именно тази промяна в закона провокира хиляди природозащитници да блокират през последните три дни движението в района на Орлов мост. Въпреки десетките арести еколозите са решени да запазят формата на протеста си. Те настояват президентът Росен Плевнелиев да наложи вето върху поправките в Закона за горите.

Поканени на протеста са близо 57 000 души. Поканите се разпращат във социалната мрежа "Facebook", присъствие на протеста към този момент са потвърдили над 4 000 души.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама