НОВИНИ


Спираме Македония за ЕС заради Спаска Митрова?

33 6411 19.06.2012
Спираме Македония за ЕС заради Спаска Митрова?

Членството на Бившата Югославска република Македония може да бъде поставено под въпрос след като Върховният съд на БЮРМ отне отново родителските права на Спаска Митрова над дъщеря й Сузана.



Tова стана ясно на срещу между премиера Бойко Борисов и евродепутата и председател на Национал-демократичната партия Димитър Стоянов.

Министър-председателят е изразил силно безпокойство от продължаващите провокации от македонска страна и е поел ангажимент да повдигне въпроса, който според думите му той е смятал за решен, в Брюксел на следващото заседание на Европейския съвет, съобщават от пресцентъра на новоучредената Национал-демократичната партия.

От там допълват, че за приемането на нова държава в ЕС, както и за всеки един от етапите на преговори, е необходимо решение на Европейския съвет, взето с единодушие.

Димитър Стоянов и зам.-председателите на НДП Борислав Стоянов и Петър Хлебаров ще търсят среща и с президента Росен Плевналиев, на когото ще предложат да даде на Спаска Митрова и дъщеря й убежище.

Според закона президентът може да предостави убежище на лица, чиито човешки права са системно нарушавани в чужбина и са заплашени, живота, здравето и свободата им. В случай на предоставяне на убежище ще стане възможно и прехвърлянето на Спаска и Сузана в България.

Юридическият екип на партията подготвя жалба в Съда по правата на човека в Страсбург, с която ще се иска БЮРМ да бъде глобена със сума не по-малка от 1 милион евро заради многогодишния тормоз и нарушаване на човешките права на Спаска Митрова и семейството й.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама