НОВИНИ


Станаха ясни банките, ужилени от крадеца на инкасото

18 7644 27.06.2012
Станаха ясни банките, ужилени от крадеца на инкасото

Пловдивската прокуратура повдигна обвинение по досъдебно производство за извършения обир от инкасо-автомобил, съобщиха от пресцентъра на Окръжната прокуратура в Пловдив.



С оглед на събраните до момента доказателства в качеството на обвиняем за престъпление по чл.203 ал.1 вр. чл.201 от Наказателния кодекс е привлечен Георги Енев. Той е обвинен за това, че на 22 юни в Пловдив като длъжностно лице – “охранител инкасо” във фирма „Г4С Секюрити Сървисиз България” АД – София е присвоил чужди пари – сумата от 1 470 000 лева, собственост на „Райфайзен банк”, „Юробанк” и „Прокредит банк”, връчени му в това му качество да ги пази, като длъжностното присвояване е в особено големи размери и представлява особено тежък случай.

Привличането на Енев към наказателна отговорност е извършено по реда на чл.206 вр. чл.269 ал.3 т.4 бук.”А” от НПК – в отсъствието на обвиняемия, като същият е обявен за общо-държавно издирване с телеграма от 22.06.2012 год. на ДНСП по искане на Първо РУ„Полиция” - Пловдив. Издирването в страната до момента е безрезултатно. По отношение на обвиняемия Енев е издадено постановление за задържане при установяване на местонахождението му. Издадена е от Окръжна прокуратура гр.Пловдив и Европейска заповед за арест
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама