НОВИНИ


Уорлик: Превърнете си ромите в градивна част на обществото!

63 6599 03.07.2012
Уорлик: Превърнете си ромите в градивна част на обществото!
Джеймс Уорлик

Гей-парадът е чудесно събитие; България е една толерантна страна, заключи американският посланик, който взе участие в събитието, защото смята, че всички хора са равни.



Гей-парадът е едно чудесно събитие, в него видях възможност да се демонстрира, че всички хора са равни, че трябва да се изпитва уважение към тяхното достойнство, обяви по БНТ посланикът на САЩ у нас  Джеймс Уорлик. Антидемонстрации срещу подобни инициативи можели да се  видят и в САЩ, навсякъде съществували различни възгледи у хората.

Гражданите все повече загърбват различията си и България е една толерантна страна, смята Уорлик.

Важно е ромите да бъдат превърнати в градивна и продуктивна част от обществото, но този процес изисква много работа. Добрата новина е, че все повече хора в България осъзнават важността на този проблем, а не го замитат под килимчето, каза още Уорлик, според когото България ще предприеме необходимите мерки за правилна ромска интеграция. Това, че ромите до известна степен представлявали бреме, трябвало да стимулира правителството у нас да инвестира повече усилия в решаване на проблема, който съществувал в много европейски държави.

 

Има проблеми в съдебната система на България и това не е изненада за никой от страната. Хората нямат доверие в съдилищата, но аз виждам напредък в подобряване на работата на съдилищата и това е една положителна промяна, осведоми Уорлик.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама