НОВИНИ


Атентаторът с фалшива шофьорска книжка; само тя е открита

9 6284 19.07.2012
Атентаторът с фалшива шофьорска книжка; само тя е открита
Цв. Цветанов

Лицето било с бермуди, раница на гърба и не се е отличавал от всички останали летовници. Той не е влязъл в автобуса, вероятно е оставил раницата от гърба си в багажното отделение и там тя се е взривила.



Самоличността на лицето - атентатор на този етап не може да бъде установена; то е било с фалшива шофьорска книжка, издадена от Мичиган, САЩ, но проверка там сочи, че такава не е издавана; извлечени са дактилоскопски отпечатъци. Лицето било с бермуди, раница на гърба и не се е отличавал от всички останали летовници, посочи на пресконференция на летище Бургас вътрешният министър Цветан Цветанов. Той посочи още:

Сега се извършва повторен оглед на място, който не е спирал и през нощта, но денем е по-прецизен. В днешния ден трябва по-бързо да се съберат и анализират доказателствата.

Към 17 часа трябва да се възстанови нормалното функциониране на летище Бургас.

Постоянна е връзката с израелските власти. В повишена форма на охрана сме в момента. Ситуацията в Слънчев бряг е спокойна.

Със съдействието на премиера е осигурен правителственият еърбъс за извозване на онези израелски граждани, които искат да се приберат в родината си. Те са сред 155 израелци, дошли вчера.

Трима души са били извозени към софийските болници. Кметът на Бургас поема ангажимента за почистване на терена около летището.

Работи се в синхрон с партньорските служби - с ФБР, Европол, Интерпол.

5 лица в автобуса, камикадзето, един български гражданин-шофьор на автобуса и една жена в болницата са жертвите, общо 8, обобщи Цветанов.

Избор на всеки турист е да реши как да действа; засега не бил констатиран отказ на туристи.

Припомняме, че "Хизбула” официално отрече чрез телевизия Ал Джазира, че стои зад атаките на българското летище „Сарафово”.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама