НОВИНИ


Общо 29 години затвор получиха "Чуковете" на Таки

13 5856 23.07.2012
Общо 29 години затвор получиха "Чуковете" на Таки

Близо два часа трябваха на съдия Колева, за да прочете присъдата от 26 страници. Четиримата бяха осъдени обаче само за трафик на наркотици, а не и за нанасяне на телесни повреди.



Общо 29 години затвор получиха четирима от т.нар. банда на „Чуковете”.

Съдия Христинка Колева обяви като създатели и организатори на групата са Христофорос Аманатидис и Христо Вартерян, наричан Ицо Исуса.

Двама от подсъдими получиха условни присъди, а седмият беше оправдан.

 

Братовчедът на Любо Чука - Любомир Костадинов отива зад решетките за осем години. Толкова получи и Цветан Миленов. Година по-малко ще лежи Асен Китанов. На 6 години затвор бе осъден Илия Илиев. Четиримата бяха оправдани по повдигнатите им обвинения за нанесени леки и средни телесни повреди по особено жесток за пострадалите начин.

Те обаче бяха признати за виновни за това, че между януари 2008 г. - 31 май 2009 г. са участвали в организирана престъпна група, разпространявала високорискови наркотични вещества - хероин и кокаин - на територията на София.

Изцяло оправдателна присъда получи Владимир Иванов. Васил Бекиров и Васил Христов бяха оправдани по обвинението за участие в групата за търговия с дрога. Първият обаче получи тригодишна условна присъда за нанесени средни и леки телесни повреди на други лица, а Васил Христов бе осъден на една година условно за притежанието на 380 гр кокаин.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама