НОВИНИ


"Шведските" берачи започнаха да се връщат

11 5979 28.07.2012
"Шведските" берачи започнаха да се връщат

Единият от пътниците се оказал обвиняем по досъдебно производство, установил граничният контрол на прибиране.



197 български граждани, пребивавали в Швеция без трудови договори, са вече у нас и пътуват към родните си места, съобщи пресцентърът на МВР.
Снощи около 21.30 часа на ГКПП - Видин за влизане в страната се е явил автобус с шведска регистрация, превозващ 69 български граждани.

Групата е от депортираните от Швеция българи, отишли там на гурбет без трудови договори. Извършен е граничен контрол, при който било установено, че единият от пътниците е обвиняем по досъдебно производство. Той е предаден на районното полицейско управление. На част от българските граждани – жители на Сливенска област, е осигурен автобус, а останалите са транспортирани до ж.п. гара Видин. До времето на отпътуването им по родните места е осигурена охрана от служители на Транспортна полиция.

Други два автобуса с общо 128 български граждани пристигнали тази сутрин около 03.00 ч. на ГКПП-Връшка. За случая незабавно е уведомена областната дирекция на МВР във Видин, последвала проверка на личните им документи, както и в системата на ШИС и автоматизираната информационна система на ГД „Гранична полиция“. Така били засечени други двама обвиняеми по досъдебно производство с наложена мярка за принудително довеждане. Те са конвоирани до РУП – Кула. Останалите пътници били ескортирани на автобусите до ж.п. гара Видин и към 06.00 часа са отпътували за родните си места.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама