НОВИНИ


Вижте как Данчо Йовчев покори Лондон! (видео)

10 9407 29.07.2012
Вижте как Данчо Йовчев покори Лондон! (видео)
Йордан Йовчев

Чудесният Данчо Йовчев постигна целта си. Легендарният ни гимнастик се класира за финала на халки. Това е единственият уред, на който гимнастикът ще участва на Олимпиадата.



Йордан Йовчев изпълни целта, която си беше поставил за Олимпиадата в Лондон. Той получи оценка от 15.308 точки в квалификацията, а оценката за трудност е 6,6. 39-годишният Йовчев влезе на финала с осмо време, изпълни чисто съчетанието си с леко колебание при приземяването.

Данчо Йовчев е най-успелият български гимнастик - с четири олимпийски медала - един сребърен и три бронзови.

Когато българинът Йордан Йовчев слезе от халките в събота, той едва успя да вдигне болящите го ръце, докато махаше и поздравяваше тълпата преди неговите конкуренти да побързат да стиснат ръцете му. Това беше акт на един вече възрастен спортист, който току-що приключи последен път шестото и последно участие на Олимпиадата. Да, ама не. Двадесет минути по-късно, 39-годишният атлет изглеждаше напълно объркан, докато седеше отпуснат на един стол, когато таблото с резултатите изписа, че ще трябва да направи това отново, съобщи коментарно Ройтерс.


За мъж, състезаващ се с частично разкъсан бицепс и „счупена наполовина китка”, това беше малко чудо, от което изглеждаше удивен, когато стана ясно че се класира за финала със само 0.08 от точката. Мисълта на наказване на смачканото и посиненото си тяло за още девет дни тренировки до финала на 6 август е просто твърде много, коментира Ройтерс.

 

Данчо обаче ще го направи, стискат палци всички българи!



Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама