НОВИНИ


Нова структура ще работи за сигурността на българите

81 5877 30.07.2012
Нова структура ще работи за сигурността на българите
Цветан Цветанов

Национален съвет да бъде връзката между правоохранителните ведомства, местната власт и неправителствените организации. Тази идея лансира вътрешният министър Цветан Цветанов.


Новата структура ще отговаря за реализирането на националната политика по въпросите на превенцията на престъпността и ще организира изготвянето на проучвания и периодични доклади във връзка с равнището и тенденциите на престъпността в страната. Ще се правят препоръки към компетентните органи за въвеждането на мерки за превенция на престъпността, както и промени в действащата национална стратегия. Това е опит да се подобри работата на службите и гражданските организации в борбата с организираната престъпност и подсилването на сектор Сигурност след атентата на 18 юли в Бургас.


Председател на съвета ще бъде самият вицепремиер, а негови членове ще бъдат главният секретар на МВР, директорите на "Националната полиция", на Института по криминалистика и криминология, ректорът на Академията на МВР в Симеоново, зам.-министри на правосъдието, на труда и социалната политика, на образованието, на културата и на спорта.

В съвета ще влизат още ръководителите на Агенцията за закрила на детето, Националния център по наркомании, Националната комисия за борба с трафика на хора, Агенцията за социално подпомагане и на Националното сдружение на общините. Не е ясно обаче, защо в съвета не са поканени представители на неправителствени организации и граждански движения, които имат пряко отношение по темата за престъпността и вътрешната сигурност.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама