НОВИНИ


Сините в НС скачат на ГЕРБ; стягали вот на недоверие

23 5340 14.08.2012
Сините в НС скачат на ГЕРБ; стягали вот на недоверие

Действията на кабинета нанасяли голяма вреда на държавата, установили сините, които в НС ще продължат да съществуват във формат Синя коалиция.



Депутатите от СДС и ДСБ обмислят да внесат нов вот на недоверие наесен, казват пред столичен ежедневник хора от двете партии. На изпроводяк „Синята коалиция", която ще продължи да съществува в НС до следващите избори, щяла да пробва да атакува кабинета на Борисов. Това щяло да е и бойното кръщене за новия лидер на СДС - карловския кмет Емил Кабаиванов.

Народните избраници от десницата не подкрепиха внесения от БСП и ДПС вот на недоверие малко преди парламентарната ваканция, защото преценили, че той е само, за да печелят социалистите червени точки и да се опитат да размразят проекта АЕЦ „Белене".

Преди седмица обаче двете десни партии стигнали до извода, че действията на кабинета нанасяли голяма вреда на държавата и не трябвало да се подминава опитът на правителството да наложи контрол върху цените на основни хранителни продукти в големите вериги, което щяло да задуши дребния и средния бизнес. Много от избирателите на десните били представители на този вид предприемачи. Десните депутати били възмутени и от пренебрежителното мълчание, с което ГЕРБ посрещнал декларациите и настояванията им по повод драмата с цените. Хората на Костов директно поискаха оставките на петима министри - на икономиката, земеделието, транспорта и финансите и на вътрешния министър Цветан Цветанов. До ден днешен нито един от посочените от нас за смяна не дава вид, че иска да си ходи, твърдели от ДСБ.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама