НОВИНИ


Тр. Трайков щял да гласува в референдум за АЕЦ "Белене"

6 5518 20.08.2012
Тр. Трайков щял да гласува в референдум за АЕЦ "Белене"
Трайчо Трайков

Ексминистърът препоръчва серия от мерки във връзка с високите цени на горивата. Имал 278 акции в "Каолин" на стойност от 600 лв. с годишен дивидент от 20 лв.



По отношение на високите цени на горивата държавата трябва да заостря вниманието си към конкурентната среда и да сезира КЗК, препоръча по БНТ ексминистърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Той продължи с препоръките, че трябва да се предприемат стъпки за прилагане на реална конкуренция като разрешаване на данъчни складове в Румъния и Гърция за продажба на горива в България. Държавата трябва да интервенира на пазара на горива, както се случва в САЩ; възможно е да се намалят акциза и ДДС; възможно е да се направи и субсидия за купуване на нов автомобил, продължи ексминистърът.

В момента акцизът е най-ниския в Европа, но това не означава, че имаме по-ниска цена на горивата, напомни Трайков.

Той самият обяви, че би гласувал в евентуален референдум за АЕЦ „Белене", но подобна акция била, за да се вдига популярността на БСП. Трайков не разбирал обаче пасивността на кабинета.

 

Във връзка с решението на комисията за установяване на конфликт на интереси Трайков обясни, че не съжалява, че сам е сезирал този орган. Съжалявам за комисията, тъй като материалната ми облага би се изразявала в няколко лева, продължи Трайков, който имал 278 акции в "Каолин" на стойност от 600 лв. Те носели годишен дивидент от 20 лв. Комисията се опитала да докаже, че подобен дивидент може да го мотивира да вземе решение.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама