НОВИНИ


60 хил. лв за купон по откриването на новия лъч на метрото

8 6329 21.08.2012
60 хил. лв  за купон по откриването на новия лъч на метрото
Бойко Борисов

Шестдесет хиляди лева ще струва рязането на лентата на втория метродиаметър на метрото на 31 август от председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу.



Това е прогнозната стойност на експресната поръчка за тържествата обявена от “Метрополитен”. Парите са част от европейското финансиране за изграждането на метрото.

Изпълнителят трябва да е ясен най-късно на 21 август, като критерият за избор е най-ниската цена.
 
Обществената поръчка е обявена на 14 август на страницата на “Метрополитен” в интернет, съобщава „Медиапул”.

“Проект за разширение на метрото в София: II етап – ЛОТ1:Подготовка и организация на концерт, изложби и албум по повод официално откриване на втора линия на метрото в София”. Събитията ще се проведат на 31 август 2012 г. до НДК. Индикативният начален час е 12.00 часа”, гласи краткото описание на поръчката.
 
В регистъра на обществените поръчки тя обаче не може да бъде открита.
Поръчката е по съкратената процедура, тъй като законът го позволява, когато се възлагат услуги под 66 000 лв.
 
Критериите към кандидатите да организират тържествата са да имат поне 3 събития за последните три години по европейски проекти.
 Изисква се още победителят да направи концерт с "популярни музикални изпълнители с продължителност минимум един час". За целта трябва да има сцена с размери минимум 10 на 8 метра и височина 4 метра, а вътрешните стени на сцената да са тъмносини.
 
Шоуто трябва да бъде заснето и да се направи филм с HD качество. Видеото ще бъде в ограничен тираж - само 10 диска. За широката публика са планирани 2 изложби на открито на централни места в столицата близо до втория метролъч. Със снимките ще се направят и 1500 фотоалбума.  
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама