НОВИНИ


Ашим Асан позна авера на атентатора, бил от Гоце Делчев

11 10014 21.08.2012
Ашим Асан позна авера на атентатора, бил от Гоце Делчев
Ашим Асан пред микрофоните...

Скандално известният Ашим Асан поискал сделка с прокуратурата, за да разкаже подробности за помощника на бургаския атентатор. Той твърди, че е разпознал мъжа, когото полицията издирва като помагач на камикадзето от Бургас. Издирваният мъж е българин, бил свързан с хора, които проповядват радикален ислям, твърди Асан.


Ашим Асан твърди, че е работил с издирвания мъж, на който лицето бе публикувано в медиите, в продължение на пет години. Разпознал снимката от вестниците.

„Погледнах първа страница и викам - А, помагач! Само че малко с брада беше, понеже винаги ходеше гладко избръснат, не ходеше тогава с брада... И го познах, викам - чакай да не греша, погледнах, погледнах до неделя и си викам - той си е", обяснява Асан, съобщи бТВ.

Ашим Асан не помнел името на мъжа, въпреки, че контактувал с него 5 години, но твърди, че е помак от района на Гоце Делчев. Работата му била свързана с проповядване на радикален ислям и финансирал училища в Родопите.

„Те купуват училища, те строят джамии. Повече те движеха нещата, местните хора -българомохамедани, роми, турци, без значение... Те отговаряха в определени секции и движеха паричния поток", допълва още свидетелят.

Той обещал да разкаже сензационни подробности, ако се преразгледа присъдата му.

Ашим Асан е един от лидерите на ромския квартал „Столипиново". Навръх Рамазан Байрам през септември 2011 г. председателят на мюфтийското настоятелство в Пловдив Ашим Асан се забърка в пореден скандал. Срещу него и сина му Фаик е образувано бързо полицейско производство за побой над белгийски турист пред смаяния поглед на жена му. Инцидентът е станал снощи към 20.30 часа, когато чужденецът, придружаван от съпругата му, влязъл за молитва в Джумая джамия.

Асан неведнъж е бил център на скандали, преди всичко свързани с вакъфските имоти в Пловдив. Има собствена фондация. Известен е и с това, че когато е влизал в Пловдивския съд скандирал: „Да живей България!”.

С проверката на твърденията на Ашим Асан се е заела ДАНС.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама