ПОЛИТИКА


Познавате ли Кути Райът?

34 9906 28.08.2012
Познавате ли Кути Райът?
Антон Кутев се пошегувал, защити съратника си лидерът Станишев

Втората част от новото име семантично отпращала към англ. right, т.е. "вярно, правилно"- сиреч - вярно обяснил Кутев, що е то социализъм, подбиват се шегобийци. Новото прозвище се роди във форума на Frognews.bg.



По аналогия на групата на руските пънкарки от станалата, макар и зорлем, култова банда Pussy Riot, около която се разшумя през последните седмици в световен мащаб, тия дни у нас се появи ново прозвище, пак провокирано от скандал. Вече на майтап наричат социалиста Антон Кутев - Кути Райът. Прозвището се роди във форума на Frognews.bg. Попадението наистина е остроумно за аудитория с чувство за хумор, а звуково то дори наподобява име на герой от американски уестърн.

Втората част от новото му име в нашенски вариант обаче семантично отпращала по-скоро към англ. right, което в превод означава "вярно, правилно", сиреч - вярно рекъл социалистът, че "социализмът е като СПИН и се предава само по наследство или по полов път". Въпросното изказване направо взриви социалистите и те скочиха като истински матросовци да бранят реномето на своята идеология. Досущ като истински Матросов обаче скочи и лидерът на БСП Сергей Станишев, който пламенно защити своя съратник и обясни, че той всъщност се шегувал - "За вицове се наказваше в едно друго време (когато командваше баща му- б.ред.) и се надявам БСП отдавна да е забравила подобни подходи", втвърди тона Станишев.

Самият Кутев засега не коментира, но столичен ежедневник днес написа, че той се готвел за почивка в Куба. Социалисти пък започнаха да гадаят в пряк или в преносен смисъл трябва да тълкуват това съобщение.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама