НОВИНИ


Страшно за мошениците! Почва акция „Дилър"

77 6943 30.08.2012
Страшно за мошениците! Почва акция „Дилър"
вътрешният министър разпоредил акцията

Почват арести по списък. Ще бъдат ударени уличните търговци, доставчиците, производителите на синтетични наркотици и техните босове.



МВР готвело мащабна операция срещу наркодилърите в страната. Акцията била разпоредена от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, пише в.  „Преса". Наредено било на ГДБОП и антимафиотите в областните дирекции да подготвят списъци с дилъри на наркотици от най-ниските нива до едрите босове.

По списъците ще бъдат извършени и арестите. В момента антимафиотите сформират екипи за акцията. Ще бъдат ударени уличните търговци, доставчиците, производителите на синтетични наркотици и техните босове. На хората от ГДБОП ще съдействат и местните сектори „Наркотици" в областните дирекции на полицията в страната и в районните управления. Ще бъдат арестувани и всички с висящи дела за наркоразпространение.

Операцията ще трябва да покаже още веднъж волята на родното МВР в борбата с престъпността с оглед на предстоящата съдбоносна среща на министрите на вътрешните работи на страните от ЕС на 20 септември. форумът трябва да реши дали да приеме България и Румъния в Шенген или не. Операцията напомня масираната акция „Респект", започнала по нареждане на вътрешния министър Румен Петков през ноември 2005 г. Това стана след убийството на банкера Емил Кюлев и завърши предсрочно след смъртта на Ангел Димитров-Чората.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама