НОВИНИ


Септемврийска жега! Тичайте на море!

2 6425 02.09.2012
Септемврийска жега! Тичайте на море!

През следващото денонощие промяна на времето не се очаква. През нощта ще бъде ясно. Утре - отново ще е предимно слънчево. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.



Временни увеличения на облачността ще има в предобедните часове над източните райони. Вятърът ще е слаб, в крайните източни райони до умерен от изток-североизток. Максимални температури между 28° и 33°, в София - около 29°. И по Черноморието ще е предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има в предобедните часове. Вятърът по крайбрежието ще е от изток, североизток до умерен. Максималните температури ще са между 24° и 27°. Вълнението на морето ще е около 3 бала, а по южното крайбрежие и умерено, до 4. Температурата на морската вода е от 22° до 25°.

 

Устойчиво време над планините. Ще бъде слънчево. Вятърът по билните части ще е умерен, от източната четвърт. Дневна температура на 1200 м.н.в около 23°, на 2000 м около 17°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца - слабо ще се понижи.

 

Слънчево ще бъде времето и във вторник и сряда. В сутрешните часове над югоизточните райони ще има временно увеличение на облачността. Максимални температури между 29° и 34°. Предимно слънчево ще се задържи над по-голямата част от страната времето и в четвъртък. Над планините в Югозападна България ще се развие купеста облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама