НОВИНИ


Посрещаме края на света със запой и секс

16 12217 05.09.2012
Посрещаме края на света със запой и секс

Запитани каква е най-голямата непосредствена опасност, застрашаваща държавата им, почти една трета от анкетираните българи смятат, че това е безработицата.



С пиене и як секс българите биха посрещнали края на света. Това става ясно от проучване на международната агенция GfK във връзка с премиерата на сериала "Куфар за края на света" по "Нешънъл джиографик ченъл". Анкетата е проведена в 16 европейски държави сред интернет потребители на възраст между 18 и 49 години. В нея са се включили и 300 българи, осведомява Труд.

На въпрос какво ще правите, ако знаете, че краят на света ще настъпи след 1 година, 70% от анкетираните българи са отговорили, че ще прекарат това време със семейството си, а 68% - че ще се отдадат на пътешествия. Почти всеки пети ще използва годината, за да прави възможно най-много секс, още толкова ще ядат всичко, каквото искат, а 3,5% ще се напиват всеки ден.

Според същото проучване българите се страхуват повече от болести, отколкото от икономическата криза. Подобна е тенденцията и в Германия, Финландия, Норвегия и Естония, където тази тема винаги се споменава преди икономиката.

Здравето е най-важното, за което се притесняват 41% от сънародниците ни, докато 33% се страхуват най-много от кризата. За сравнение - 82% от европейците са в паника заради кризата.

Почти половината от анкетираните хора в 16-те държави, включително и българите, смятат, че в случай на икономическа катастрофа или природно бедствие Германия е най-сигурна на Стария континент. След това идват Норвегия и Великобритания. Най-несигурните страни според анкетираните са Гърция, Полша, Португалия и България.

Всеки десети се притеснява от земетресение, малко повече - 11,4% се страхуват от евентуално престъпление, 2,7% - от смъртта ,и цели 5% - от суровостта на закона. При криза - независимо дали икономическа, или продиктувана от стихийно бедствие, 77% от българите биха разчитали единствено на себе си, едва 2% - на политиците. Всеки десети би потърсил упора във вярата, а около една трета - ще разчитат армията да ни спаси.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама