НОВИНИ


Илиана Раева подаде оставка

9 8201 12.09.2012
Илиана Раева подаде оставка
Илиана Раева gong.bg

Треньорът на ансамбъла по художествена гимнастика Илиана Раева подаде оставка.



Днес грациите се събраха за първи път на тренировка след края на Олимпийските игри в Лондон, където останаха на 6-то място.

„Това решение не е плод на емоция - коментира Раева пред ТВ7. - Обещавам и на вас това, което обещах на момичетата - ще бъда близо до отбора и до тях. Нямам намерение драстично да се оттегля".

"Мисля, че дадох страшно много от себе си, много съм доволна и щастлива от това, което постигнах", заяви Раева.

Тя отхвърли слуховете, че причината за напускането й е шестото място на ансамбъла в Лондон. "Чувствам се малко изразходена. Имам желание да променя нещо в професионалния си живот", каза тя.

„Искам да успокоя и журналисти, и феновете на художествената гимнастика за бъдещето на нашия спорт. То ще бъде все по-добро", категорична бе Раева.

"Мястото ми ще заеме Ина Ананиева, която беше помощник треньор. Тя работи по моя стил, дълги години е била с мен, съобщи Илиана Раева. - Момичетата ще се чувстват спокойни с нея", добави тя.

Илиана Раева има договор с федерацията до края на годината, но смята, че промените трябва да бъдат извършени по-скоро.

"Не трябва да се чака до декември. Трябва да се направи избор за нов старши-треньор, да има конкурс, да се направи контролно за състава на отбора, да има стратегия за новия олимпийски цикъл.

Има промени в правилника на спорта, трябва да се правят нови съчетания. До този момент от края на Олимпиадата Мария Гигова не ме е потърсила да разбере личните ми планове, но не това е причината за решението ми.

Тя все още не е решила как ще продължи кариерата си, но каза, че има две предложения, които обмисля.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама