НОВИНИ


45 хил. ученици ще вземат 150 лв. за първия учебен ден

1 5144 15.09.2012
45 хил. ученици ще вземат 150 лв. за първия учебен ден

45 хиляди първокласници ще получат по 150 лв. помощ за първия си учебен ден. Тя се полага за хлапета от семейства, в които доходът на всеки член не надвишава 350 лв.



До момента подадените молби за помощи са два пъти по-малко от очакваните. Срокът за раздаване на парите обаче е до края на септември. В случай че хлапето не бъде записано на училище, помощи не се полагат и родителите ще трябва да връщат парите.

На 17 септември откриваме новата учебна година, навръх празника - Вяра, Надежда и Любов и тяхната майка София. Това е много добро съвпадение, отбеляза министърът на образованието и науката проф. Сергей Игнатов - гост на "Денят започва с култура" по БНТ.

Началото на новата учебна година винаги е свързано с много надежди на родители, деца, учители. Предстои да се вземат някои решения, защото усещането у хората е, че образованието е нереформирана система, каза Игнатов и обясни това с факта, че училището е консервативна система, която събира целия човешки опит и българската култура, и е много трудно всичко това да се въплъти в душите на децата и да се превърне в тяхно активно поведение.

"Първо очакваме с голямо нетърпение новия Закон за предучилищното и училищно образование, който трябва наистина да синхронизира много неща, да модернизира системата, да разтовари децата от теоритичните постановки, с които им пълним главите още от първи клас", подчерта министърът.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама